VCA vol cursus

Iedere leidinggevende op een bouwlocatie of andere risicovolle locatie, dient in het bezit te zijn van een VOL VCA diploma. Dit diploma kan behaald worden met een VCA VOL cursus. De cursus richt zich specifiek op de extra uitdagingen waarmee leidinggevenden te maken krijgen. Het gaat dan niet alleen om de eigen veiligheid en essentiële kennis op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu, maar ook dat van de teamleden waaraan leiding wordt gegeven. De VCA VOL cursus speelt optimaal in op de extra verantwoordelijkheden die operationeel leidinggevende dragen ten opzichte van uitvoerend personeel.

Via Becare-BHVsite.nl kun je dit VCA Vol examen afleggen en het VCA Vol diploma behalen. Wij bieden de VCA Vol cursus aan in de volgende combinatie: voorbereiding VCA Vol theorie boek (leen) in combinatie met een theorie dag 08:30 uur – 16:00 uur met een afsluitend examen. Het is tevens mogelijk om jezelf voor te bereiden door middel van een e-learning.

Het is ook mogelijk om VCA basis en VCA vol cursisten in een groep op te leiden. We bespreken graag de mogelijkheden om zo een op maat gemaakte training samen te stellen.

Doelgroep:

De VCA Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden (VOL) cursus is bedoeld voor werknemers met een leidinggevende functie en ZZP’ers. In de cursus word je voorbereidt hoe jij en je medewerkers veilig kunnen werken in een risicovolle werkomgeving.

Instroomeisen:

Minimum leeftijd 16 jaar, de cursus wordt standaard in het Nederlands gegeven. Het is, tegen additionele kosten, mogelijk om de VCA Vol cursus te volgen in een andere taal, of je kan bijvoorbeeld gebruik maken van een voorleesexamens.

Inhoud van de cursus:

 • Regelgeving en veiligheidsregels
 • Veilig werken, overleg en inspecties
 • Preventie
 • Werkplek
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Arbeidsmiddelen
 • Specifieke werkzaamheden en omstandigheden
 • Gevaarlijke stoffen
 • Elektriciteit
 • Brand en explosie
 • Ongevallen
 • Noodsituaties

Examen:

Om het VCA Vol diploma te behalen dient het VCA Vol examen afgelegd te worden. Het examen wordt afgenomen door een VCA Infra erkend examenbureau;

Als voorbereiding op het examen ontvang je een VCA Vol leen boek. Het is tevens mogelijk om jezelf voor te bereiden middels een e-learning.

Duur:

Een VCA-VOL cursus duurt even lang als een VCA-basis. Een VCA cursusdag begint om 8.30 uur met de VCA theorie, in de middag heb je pauze onder het genot van een eventueel door ons verzorgde lunch. Na de pauze gaat het VCA theorie gedeelte weer verder en dat duurt tot ongeveer 16.00 uur. Vervolgens wordt het VCA examen uitsluitend om half 5 afgenomen en na de examen is de VCA cursusdag ten einde.

Locatie:

Incompany

Certificering:

CIBOT

Kosten:

Afhankelijk van de gekozen vorm. Becare-BHVsite.nl blinkt uit in maatwerk. We komen graag verder in contact om onze VCA mogelijkheden te bespreken en zo een perfect passend plaatje samen te stellen.

BHVsite.nl is MAATWERK

Bedrijfshulpverlening is veiligheid in uw zaak, oftewel een NOODZAAK.

BHV, EHBO, VCA BASIS, VCA VOL EN CODE 95

De feiten

6374

Geslaagde BHV

883

Geslaagde code95

2023

Geslaagde VCA

216

Geslaagde Hoofd BHV