VCA basis cursus

VCA Basis is een veiligheidsdiploma op het gebied van veilig en gezond werken. De VCA Basis staat voor VGM Checklist Aannemers Basisveiligheid. De VCA Basis, afgekort tot B-VCA en voorheen VCA-1, is bedoeld voor uitvoerende medewerkers zonder leidinggevende rol.  Met dit diploma toont iemand aan dat hij of zij de basiskennis van veilig en gezond werken beheerst. Je bent dan bekend met de Arbowet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het voorkomen van arbeidsongevallen. Het VCA Basis diploma wordt vaak gevraagd door werkgevers of opdrachtgevers wanneer risicovolle werkzaamheden verricht moeten worden.

Via Becare-BHVsite.nl kun je dit VCA Basis examen afleggen en het VCA Basis diploma behalen. Wij bieden de VCA basis cursus aan in de volgende combinatie: voorbereiding VCA Basis theorie boek (leen) in combinatie met een theorie dag 08:30 uur – 16:00 uur met een afsluitend examen. Het is tevens mogelijk om jezelf voor te bereiden door middel van een e-learning.

Het is ook mogelijk om VCA basis en VCA vol cursisten in een groep op te leiden. We bespreken graag de mogelijkheden om zo een op maat gemaakte training samen te stellen.

Doelgroep:

De VCA-basis cursus is bedoeld voor iedereen die nog niet eerder een VCA-basis cursus heeft gevolgd of van wie het certificaat is verlopen. Ben je geen leidinggevende en niet actief als ZZP-er, dan is een VCA-basis certificaat voldoende. Een VCA-basis certificaat heeft een geldigheid van 10 jaar.

Instroomeisen:

Minimum leeftijd 16 jaar, de cursus wordt standaard in het Nederlands gegeven. Het is, tegen additionele kosten, mogelijk om de VCA basis cursus te volgen in een andere taal, of je kan bijvoorbeeld gebruik maken van een voorleesexamens.

Inhoud van de cursus:

  • Wetgeving
  • Ongevallen: oorzaken en preventie
  • Gevaarlijke stoffen
  • Ergonomische werkplek
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

Examen:

Om het VCA Basis diploma te behalen dient het VCA Basis examen afgelegd te worden. Het examen wordt afgenomen door een VCA Infra erkend examenbureau;

Als voorbereiding op het examen ontvang je een VCA Basiscursus leen boek. Het is tevens mogelijk om jezelf voor te bereiden middels een e-learning.

Duur:

Een VCA cursusdag begint om 8.30 uur met de VCA theorie, in de middag heb je pauze onder het genot van een eventueel door ons verzorgde lunch. Na de pauze gaat het VCA theorie gedeelte weer verder en dat duurt tot ongeveer 16.00 uur. Vervolgens wordt het VCA examen uitsluitend om half 5 afgenomen en na de examen is de VCA cursusdag ten einde.

Locatie:

Incompany

Certificering:

CIBOT

Kosten:

Afhankelijk van de gekozen vorm. Becare-BHVsite.nl blinkt uit in maatwerk. We komen graag verder in contact om onze VCA mogelijkheden te bespreken en zo een perfect passend plaatje samen te stellen.

BHVsite.nl is MAATWERK

Bedrijfshulpverlening is veiligheid in uw zaak, oftewel een NOODZAAK.

BHV, EHBO, VCA BASIS, VCA VOL EN CODE 95

De feiten

6374

Geslaagde BHV

883

Geslaagde code95

2023

Geslaagde VCA

216

Geslaagde Hoofd BHV