Trauma Hulp bij Bloedingen (THBB)

Trauma Hulp Bij Bloedingen(THBB), wat houdt deze cursus in? Op deze dag gaan we eerst beginnen met langdurige reanimatie. De gemiddelde reanimatie duurt tussen de 16 en de 20 minuten voordat u wordt overgenomen door de ambulance. Meestal wordt er maximaal 2 minuten getraind. Daar zit dus best wel een verschil tussen. Tijdens de training wordt er gebruik gemaakt van een diverse AED,s.

Daarna gaan we verder met de traumahulp. U zult zich verbazen hoe snel er kans is op een serieuze beknelling of bloeding. Als zoiets voor komt binnen uw organisatie hoopt u natuurlijk de juiste materialen te hebben en ze op de juiste wijze te kunnen gebruiken. Na het volgen van deze cursus weten de mensen in uw organisatie hoe ze moeten handelen.

Bij de keuze voor de juiste materialen kunnen wij u natuurlijk altijd ondersteunen en de materialen aanleveren.
We beginnen met uitleg en oefenen met een tourniquet, hierna volgen drukpunten en woundpacking. Woundpacking is noodzakelijk als er een aderlijke of slagaderlijke bloeding is op een plaats waar men geen tourniquet kan plaatsen.

Als er voldoende mee geoefend is dan gaan we er in de praktijk mee aan de gang. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een oefenslachtoffer ( trauma acteur), dit is iemand die gespecialiseerd is in het grimeren en acteren naar bepaalde verwondingen en ziektebeelden.
Het oefenen in de praktijk en het werken met de materialen is belangrijk.

De term “train as you fight” is hierbij van belang, het is wel leuk om op een pop of op elkaar te oefenen maar als je ineens in een levensechte situatie staat met echt tegenspel is het toch net even anders. Hieronder ziet u in het filmpje een korte impressie van de cursus.

Deze cursus is op aanvraag en hiervoor zet BHVsite.nl gecertificeerde medewerkers in.

Bekijk de volgende 2 films om er een beter beeld van te krijgen:

THBB 1

THBB 2

BHVsite.nl is MAATWERK

Bedrijfshulpverlening is veiligheid in uw zaak, oftewel een NOODZAAK.

BHV, EHBO, VCA BASIS, VCA VOL EN CODE 95

De feiten

6374

Geslaagde BHV

883

Geslaagde code95

2023

Geslaagde VCA

216

Geslaagde Hoofd BHV