BHV ploegleider cursus

Heb je BHV’ers binnen jouw organisatie? Bestaat jouw organisatie uit verschillende afdelingen? Werken er BHV-ers op verschillende locaties? Heb jij behoefte aan ondersteuning van het op orde houden van de BHV materialen en het trainen van de BHV-ers?

Dan kan het aanstellen van een BHV ploegleider essentieel zijn. Bij een inzet van meerdere BHV’ers is coördinatie nodig. De werkgever of leidinggevende kan de coördinatie van de inzet op zich nemen maar het is verstandiger om dit op te dragen aan een ploegleider BHV. Een ploegleider is opgeleid om leiding te geven aan een inzet. Hij of zij communiceert in een dergelijke situatie met externe hulpdiensten en coördineert alle aanwezige BHV’ers zodat iedereen effectief ingezet kan worden. Op deze manier zorgt het BHV team er samen voor dat een noodsituatie snel weer onder controle is, zonder chaos te creëren.

Een Ploegleider BHV dient er ook voor te zorgen dat de BHV-ploeg getraind wordt en blijft en dat de middelen naar behoren worden beheerd en gecontroleerd.

Doelgroep:

Deze cursus is bedoeld voor medewerkers die zich bezighouden met de uitvoering van het BHV-beleid binnen de organisatie

Instroomeisen:

Minimum leeftijd 16 jaar, de cursus wordt standaard in het Nederlands gegeven. Om deel te kunnen nemen aan deze opleiding is een geldig basisdiploma BHV vereist.

Inhoud van de cursus:

  • Voorbereiden op de inzet van het BHV team.
  • Het uitdenken van een calamiteitenscenario.
  • Oefenen met een BHV team.
  • Het bedenken en organiseren van een table top oefening.
  • Beoordelen van de veiligheidssituatie van het werkgebied.
  • Beheer en controle van de aan het team ter beschikking gestelde middelen.
  • Evalueren en rapporteren van de inzet en de oefeningen.

Examen:

Het geheel wordt afgesloten met een theorie-examen met meerkeuzevragen. Het praktijkexamen is een praktijkoefening waarbij de cursist wordt beoordeeld aan de hand van een verrichtingenlijst.

Duur:

Twee lesdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur

Locatie:

De cursus BHV Ploegleider wordt gegeven op onze trainingslocatie in Middelharnis of in Zaandam. Heb je liever een training op locatie? Onze gecertificeerde instructeurs kunnen in overleg ook de training op locatie verzorgen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen hierin, neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Certificering:

Wij hebben voorkeur voor certificering via CIBOT, ook hier werken we graag op maat. Eigen certificering, NIKTA of NIBHV is ook mogelijk.

BHVsite.nl is MAATWERK

Bedrijfshulpverlening is veiligheid in uw zaak, oftewel een NOODZAAK.

BHV, EHBO, VCA BASIS, VCA VOL EN CODE 95

De feiten

6374

Geslaagde BHV

883

Geslaagde code95

2023

Geslaagde VCA

216

Geslaagde Hoofd BHV